Edward The Head (Eddie) - Iron Maiden

Kesinlikle heavy metal tarihinin en ünlü maskotudur Eddie.Iron Maiden'a ilk albümlerinin kapağından bugüne kadar eşlik etmiştir.Yaratıcısı hakkında çeşitli tartışmalar olsada yaratıcı olarak kabul edilen isim Derek Riggs'tir.Eddie, Iron Maiden için çizilmemiştir.Derek Riggs onu herhangi bir projede kullanmak amacıyla çizmiştir ve adını Electric Matthew koymuştur.Eddie'nin bugünkü ismini alması ve yaşamaya başlaması ise Iron Maiden'ın Derek Riggs ile tanışması ve Eddie'yi beğenerek albüm kapağına koyma isteğiyle olmuştur.
Vic Rattlehead - Megadeth

"See no evil, hear no evil, speak no evil." Vic'in hayat felsefesi bunun üzerine kurulmuştur.Görmez, duymaz ve konuşmaz yani 3 maymunu oynar.Gözlerini demir bir gözlük, kulaklarını demir bir tıkaç ve ağzını demir halkalar kapatmıştır.İdeolojik görüş sahibi olan Megadeth grubunda önemli bir yere sahiptir ve 3 maymunu oynamasıyla bana dokunmayan yılan bin yaşasın görüşüne sahip insanları eleştirme portresidir.Hangar 18 klibinde oynamışlığıda vardır.
Snaggletooth (Snaggletooth B. Motörhead) - Motörhead

Joe Petagno tarafından 1977'de grubun ilk albüm kapağı için yaratılmıştır.Bzı kaynaklarda Warpig olarakta geçer.Yaratıcı Joe Petagno'nun şöyle bir açıklaması vardır: "O öfkeli bir piç, Lemmy ile aynı yoldalar.Yaratma sürecinde birkaç kuru kafa çizimlerini araştırdım ve goril-kurt-köpek kombinasyonuna limit üstü bir domuz dişi ekleyerek Snaggletooth'u yarattım.Lemmy ona miğfer, zincir, salya, sivri uçlu demir ve diş tasması ekledi.
Reaper - Children Of Bodom

Reaper (azrail) grubun kapaklarında görünmekten başka bir iş yapmaya fırsat bulamadı henüz.Grubun adına da ilham veren Lake Bodom cinayetinde canları alan azraili temsil ediyor.
|