Distopya.Org - From The Furious Piece Of Heavy Metal () => Genel

: Gruplar ve Maskotları

: [ 1 ]

RIPER 04.10.2008 02:50:14
Edward The Head (Eddie) - Iron Maiden

Kesinlikle heavy metal tarihinin en ünlü maskotudur Eddie.Iron Maiden'a ilk albümlerinin kapağından bugüne kadar eşlik etmiştir.Yaratıcısı hakkında çeşitli tartışmalar olsada yaratıcı olarak kabul edilen isim Derek Riggs'tir.Eddie, Iron Maiden için çizilmemiştir.Derek Riggs onu herhangi bir projede kullanmak amacıyla çizmiştir ve adını Electric Matthew koymuştur.Eddie'nin bugünkü ismini alması ve yaşamaya başlaması ise Iron Maiden'ın Derek Riggs ile tanışması ve Eddie'yi beğenerek albüm kapağına koyma isteğiyle olmuştur.

Vic Rattlehead - Megadeth

"See no evil, hear no evil, speak no evil." Vic'in hayat felsefesi bunun üzerine kurulmuştur.Görmez, duymaz ve konuşmaz yani 3 maymunu oynar.Gözlerini demir bir gözlük, kulaklarını demir bir tıkaç ve ağzını demir halkalar kapatmıştır.İdeolojik görüş sahibi olan Megadeth grubunda önemli bir yere sahiptir ve 3 maymunu oynamasıyla bana dokunmayan yılan bin yaşasın görüşüne sahip insanları eleştirme portresidir.Hangar 18 klibinde oynamışlığıda vardır.

Snaggletooth (Snaggletooth B. Motörhead) - Motörhead

Joe Petagno tarafından 1977'de grubun ilk albüm kapağı için yaratılmıştır.Bzı kaynaklarda Warpig olarakta geçer.Yaratıcı Joe Petagno'nun şöyle bir açıklaması vardır: "O öfkeli bir piç, Lemmy ile aynı yoldalar.Yaratma sürecinde birkaç kuru kafa çizimlerini araÅŸtırdım ve goril-kurt-köpek kombinasyonuna limit üstü bir domuz diÅŸi ekleyerek Snaggletooth'u yarattım.Lemmy ona  miÄŸfer, zincir, salya, sivri uçlu demir ve diÅŸ tasması ekledi.

Reaper - Children Of Bodom

Reaper (azrail) grubun kapaklarında görünmekten başka bir iş yapmaya fırsat bulamadı henüz.Grubun adına da ilham veren Lake Bodom cinayetinde canları alan azraili temsil ediyor.

Megirldeth 04.10.2008 16:26:01
eddie den sonra en cok sekil degistiren vic

WreckingCrew 23.11.2008 20:52:43
Eddie Aslında Punk Rock Kültüründen ileri gelen bir Logodur...Seri Katil di galiba.Çünkü Demir Bakire Orta çağda kullanılan bir işkence aleti imiş..Aynı durum Slayer da da söz konusu Galiba Dead Skin Mask in gişirinde Hello Mor.gein sözü açıklıyor her şeyi.

RIPER 23.11.2008 20:57:03
Eddie mumya-zombi karışımı bir arkadaş.Dead skin mask'le olan bağlantıyı kuramadım ama.O şarkı seri-katil Ed Gein için yazılmıştı.

: [ 1 ]